NLPSchool

T: 038 3374635 | E: info@nlpschool.nl

Hieronder vind je een instrument dat de frustraties in een team kan blootleggen. Wellicht overtuigt je dit van de noodzaak van een opleiding of coaching. Of het overtuigt je beslissingsbevoegde.

Op het moment van afronding van een opleiding kom je volleerd terug in het team. Wat mag er dan bij jou verbeterd, ontwikkeld, vernieuwd zijn? Patrick Lencioni (één van de tien goeroes die je mag kennen) geeft duidelijk de vijf frustraties van teamwork aan.

Dit zijn de vijf frustraties:
1. Afwezigheid van vertrouwen
2. Angst voor conflicten
3. Gebrek aan betrokkenheid
4. Vermijden van verantwoordelijkheden
5. Verwaarlozing van de resultaten

Overtuig jij je beslissingsbevoegde of jezelf dat je je beïnvloedingsvaardigheden hierop wilt aanscherpen? Misschien vergroot je dan wel je kans dat je je hierop ontwikkelt. Een teamanalyse zal je helpen de sterkste argumenten te overleggen.

Diagnostisch instrument

De onderstaande vragenlijst is een diagnostisch instrument. Het kan je helpen te onderzoeken of je team kwetsbaar is voor de vijf frustraties. Aan het eind van de vragenlijst wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe de resultaten moeten worden verwerkt en de conclusies geïnterpreteerd. Misschien is het mogelijk dat een mede-teamlid de vragen ook beantwoordt. Bespreek de uitkomsten en de verschillen tussen de antwoorden en stel vervolgens vast welke implicaties dit heeft voor het team.

5 teamfrustraties1

Teamonderzoek

Instructies: Geef bij de uitspraken in het onderstaand digitaal formulier aan in welke mate ze van toepassing zijn op jouw team. Het is belangrijk de uitspraken eerlijk te beantwoorden en er niet al te diep over na te denken. 

Link naar digitaal formulier

Ongeacht de scores (die spreken voor zichzelf) is het belangrijk te bedenken dat ieder team constant onderhoud vereist. Zonder onderhoud vertonen zelfs de beste teams de neiging slecht te gaan functioneren.

En? Heb je gevonden op welk punt je je beïnvloedingsvaardigheden wilt aanscherpen?

Schrijf je in voor de NLP in Bedrijf of bel nu nog voor een afspraak!

 

Webdesign: de Bladenkamer | Realisatie: Inxpact