NLPSchool

T: 038 3374635 | E: info@nlpschool.nl

Artikelen

In de voorgaande drie jaren was de multidisciplinaire afdeling door omstandigheden gekrompen van 5 leidinggevenden naar 2 overgebleven teamleiders en in een onrustig vaarwater beland. Een enkel team hield de gehele productie staande op een marginaal niveau. Na interviews met opdrachtgever, teamleiders en staf, was duidelijk dat de organisatie in zijn geheel opgebouwd moest worden. Er bestond veel verwarring. Spanningen tussen lijn en staf gingen steevast ten koste van klanttevredenheid, efficiency, effectiviteit en medewerkertevredenheid. De afdeling zat in een negatieve spiraal en een intern rapport sprak over een ernstig schadelijke reputatie in de regio.

‘Wij voelen ons daar prettig bij. We schreeuwen niet graag van de daken hoe goed we het doen. Liever zorgen we dat we trots kunnen zijn op wat we doen. Het is nog geen tien jaar geleden dat de RvC besloot dat het roer om moest. Inmiddels barst het bedrijf van het zelfvertrouwen. Iedereen voelt: we kunnen dit. De bedrijven die we overnemen wil ik met dat gevoel besmetten. Ik zie het als een van mijn belangrijkste taken om dat "we can do it"-gevoel over te brengen. Succes creëert succes, zo blijkt keer op keer. Arrogantie hoort daar wat ons betreft zeker niet bij.'

artikels

NLPSchool top 25 bedrijven (PDF)

Stuur ik je nu een sms’je? Een e-mail? Bel ik je? Of is een afspraak maken het beste? Wat is effectief communiceren? Je mag jezelf er iets bij afvragen wanneer je communicatie met geliefden altijd via een digitale verbinding verloopt en een afspraak er niet van komt. Zakelijk is een digitale verbinding soms prima, toch is het beter elkaar een keer “in real time” te zien.

Want wat schakel ik uit wanneer ik alleen een sms’je stuur of een e-mail uitdoe? 

Dit is een simpele test die veel mensen al doen. We gaan het nog een keer doen om te zien in hoeverre u zich al kunt ontspannen.

Als je jezelf wilt programmeren dan doe je dat in het onbewuste zodat je er bewust niet meer aan hoeft te denken. Logisch, nietwaar? Het onbewuste is er automatisch wanneer je slaapt, op een gegeven moment zul je wakker worden uit je onbewuste en bewust je realiseren dat je een ontspannen slaap achter de rug hebt en dat het tijd is om op te staan.

Sommige mensen hebben geen wekker nodig om ontspannen te kunnen slapen, wat hebben ze zichzelf aangeleerd, of hoe zijn ze geprogrammeerd?

Een element binnen NLP is specifiek emoties identificeren en benoemen. Essentieel bij het conditioneren van een emotie, ja toch?

Wanneer een acteur een emotie kan specificeren en benoemen is het oproepen van een emotie tijdens het spelen van een rol gemakkelijker. Niet eenvoudig. Het herbeleven van emoties vergt een andere NLP vaardigheid. Maar we zijn gelukkig ook niet allemaal acteurs die een rol spelen op toneel, film of sport.

Ten tijde van een conflict is het soms ontwapenend om te delen wat het gevoelsmatig met jezelf doet. Bijvoorbeeld: "Ik wordt onverschillig als je zoiets zegt" of "Ik wordt geroerd door wat je zegt". Door een woordenschat te ontwikkelen waarmee we specifieke emoties duidelijk kunnen identificeren en benoemen, kunnen we gemakkelijker contact maken met elkaar. Misschien wel even voor of na de wedstrijd en niet tijdens de wedstrijd wanneer de ego's domineren en je de adrenaline in het bloed ruikt! GRRHHMmmm....

Wanneer je de projectmanagementmethodieken systematisch toepast en projectmatig werken in de vingers hebt ontstaat soms parallel de behoefte aan persoonlijk leiderschap. Axis Consultancy helpt opdrachtgevers bij het trainen en begeleiden van projectleiders en teams.

Wanneer de complexiteit van projecten stijgt, stijgt vaak ook de neiging tot juridische (of administratieve) vastlegging. Dit geeft echter maar schijnzekerheid: kijk naar de vele grote projecten die grandioos uitlopen in budget en planning.

Winst valt te behalen op de menselijke invloed op projecten.

Vastleggers:

Dat wil zeggen dat je een uitspraak doet en vervolgens om bevestiging vraagt, bijvoorbeeld door een van de volgende uitdrukkingen aan je zin te plakken.

Nietwaar?..Toch?...Of Niet?...Vindt u ook niet?...Dat geldt toch ook voor u?

"Het is een prachtige dag om te golfen, vind je ook niet?" Als je vriend ja zegt, maak je meteen een afspraak.

De NEE wegnemen

Dat wil zeggen dat je een uitspraak doet en vervolgens de NEE bij de ander wegneemt.

"Er kan altijd wel iets van de prijs af, nietwaar?"

Ondersteun het met stevige suggestieve non-verbale uitdrukkingen door bijvoorbeeld aan het einde van de zin je wenkbrouwen omhoog te duwen, je handpalmen te openen en/of een klein stukje dichterbij te komen.

"Er kan altijd nog wel iets bezuinigd worden, nietwaar?"

Citaat van een "mensenmens"

"Ik blijf hier uiteraard niet oneindig lang zitten. Een van mijn grootste uitdagingen is dan ook om er voor te zorgen dat de juiste mensen naar boven komen drijven en dat mijn opvolging goed wordt geregeld. Dat betekent wat mij betreft een persoon die er niet op gebrand is om in korte tijd veel veranderingen door te voeren om op die manier zijn visitekaartje af te geven. Want kijk maar naar bedrijven die problemen hebben. Negen van de tien keer zijn dat ondernemingen die worden geleid door mensen die graag hun stempel willen drukken op de onderneming en om die reden graag het roer omgooien. Ik geloof daar niet in. Zeker niet in een bedrijf als het onze."

'Waarom belt zij mij nou niet terug? Ik heb al twee keer de voicemail ingesproken en daarnaast kan ze toch reageren op de verstuurde mail van twee weken geleden? Het is zo'n kleine, kleine moeite', zegt hij hardop. 'Ziet zij mij niet staan? Of is er inhoudelijk geen prioriteit, dan moet ze dat meteen zeggen!' Boos en geïrriteerd deelt een medewerker zittende aan zijn bureau met mij zijn gedachtespinsels; voor hem DE waarheid.

Als het gaat over emoties dan weten jij en ik dat deze opgebouwd zijn uit gedachten, die in ons brein worden gemaakt op basis van onze 5 zintuigen (horen, zien, voelen, proeven, ruiken).

Webdesign: de Bladenkamer | Realisatie: Inxpact